حساب بان مرجع آموزش و معرفی نرم افزارهای حسابداری

آموزش تخصصی حسابداری و معرفی نرم افزارهای حسابداری

حساب بان مرجع آموزش و معرفی نرم افزارهای حسابداری

آموزش تخصصی حسابداری و معرفی نرم افزارهای حسابداری

اگر به دنبال آموزش حسابداری و انبار داری می خواهید و یا دنبال بهترین نرم افزار های حسابداری و انبار هستی اینجا

پیوندهای روزانه

حکومت ها در هر کشوری برای تامین مالی خود از روش های مختلفی مثل دریافت مالیات برای تامین درامد های خود استفاده می کنند به این نحو که دولتها معتقدند که شرایط فعالیت اقتصادی را برای صاحبین مشاغل فراهم می کنند و در مقابل کسب و کارهای مختلف باید وجهی به نام مالیات بپردازند که البته در کشور ما شرایط اینچنین است و قوانین مالیاتی در کشور ایران به دو دسته قوانین مالیاتی غیر مستقیم و قوانین مالیاتی مستقیم نیز تقسیم می‌شوند.

 

قوانین مالیاتی شامل چیست؟

این قوانین شامل موارد زیر می باشد:

گرفتن مالیات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از مودی یا مودیان مالیاتی

سقف درآمد معاف از مالیات

نرخ مالیات برای هر سطح از درآمد یا ثروت

قوانین مالیاتی شرکت ها و اشخاص حقیقی

و …

 

در ایران قوانین مالیاتی به چند دسته تقسیم می شوند؟

همانطور که گفته شد این قوانین به دو دسته مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم تقسیم می شوند و حالا اگر مودی مالیاتی

که مسئول پرداخت مالیات است یکنفر باشد مشمول مالیات مستقیم خواهد بود و در غیر این صورت، موظف به پرداخت مالیات غیر مستقیم خواهد بود.

 

قوانین مالیاتی غیر مستقیم شامل چه مواردی است؟

این قوانین مالیات غیر مستقیم شامل:

- حقوق و عوارض گمرکی که مربوط به واردات و صادرات بوده و تابع سیاست های بازرگانی هر کشوری است.

- مالیات بر مصرف که مصرف کننده هنگام خرید کالا مطابق با مالیات درج شده آن را پرداخت می کند

- مالیات بر ارزش افزوده که تفاوت بین کالا و خدمات عرضه شده با ارزش کالا و خدمات خریداری شده در دوره ای مشخص است.

 

قوانین مالیاتی

 

خوب پس قوانین مالیاتی مستقیم شامل چیست؟

این نوع مالیات در واقع به دو نوع متفاوت تقسیم می‌شود: مالیات بر دارایی و مالیات بر درآمد.

 

انواع مالیات های مستقیم

 

مالیات بر درآمد

در این نوع، میزان درآمد افراد حقیقی یا حقوقی مبنای محاسبه مالیاتی است، که پرداخت می‌کنند. مهم ترین و مرسوم ترین مالیات مستقیم، مالیات بر درآمد است و اکثر شاغلین در جامعه موظف به پرداخت آن هستند.

این نوع مالیات به دو شیوه اخذ می‌شود. در شیوه اول، افرادی که از چند طریق کسب درآمد می‌کنند، مالیات هر یک از درآمدهای آنان به صورت مجزا محاسبه شده و در دوره زمانی مشخص دریافت می‌شود. اما شیوه دوم که مرسوم تر می‌باشد، به صورت کلی و از مجموع درآمدهای افراد دریافت می‌شود.

 

حالا این مالیات بر درآمد شامل:

 

- مالیات بر درآمد کشاورزی

مشاغل حوزه کشاورزی، مانند دامپروری، دامداری، پرورش ماهی، پرورش زنبور عسل، صیادی، ماهیگیری همگی موظف به پرداخت مالیات بر درآمد کشاورزی هستند اما در حال حاضر از مالیات خوشبختانه معاف هستند.

 

- مالیات بر درآمد حقوق

اگر فردی حقیقی یا حقوقی برای شخص دیگری کار کند و در قبال آن حقوق دریافت کند باید مالیات این درامد خود را پرداخت کند که خوشبختانه قانون مالیات حد مشخصی را تعیین کرده تا اگر بیشتر از آن حقوق دریافت گردید مالیات آن پرداخت شود

 

- مالیات بر درآمد مشاغل

اشخاص حقیقی که در مشاغل تجاری، خدماتی یا پزشکی کار می‌کنند، باید این نوع مالیات را پرداخت کنند. مبلغی که مبنای پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل است، مبلغی است که از کل فروش کالا یا خدمات منهای هزینه ها به دست می آید.

 

- مالیات بر درآمد اتفاقی

از جمله درآمدهایی که شامل این نوع مالیات می شوند، جایزه، معاملات بلاعوض و … هستند، که به صورت اتفاقی کسب شده اند.

 

- مالیات بر درآمد برای املاک

درآمد ناشی از اجاره املاک، مشمول پرداخت این نوع مالیات است.

 

مالیات بر درآمد برای اشخاص حقوقی

شرکت های تجاری موظف هستند، که از مجموع درآمد خود مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی را پرداخت نمایند.

 

 

مالیات بر دارایی

مهم ترین نوع مالیات بر دارایی نیز، مالیات بر ارث می‌باشد و وقتی فردی فوت می‌شود، از دارایی ها و اموال باقی مانده او مالیات اخذ می‌شود. در اصل، قبل از اینکه دارایی و اموال شخص فوت شده به ورثه های او برسد، این نوع مالیات ت قبل از اینکه دارایی و اموال شخص فوت شده به ورثه های او برسد توسط دولت دریافت می‌شود و فقط نکته مهم این است که نرخ مالیاتی هریک از اموال باقی مانده متفاوت است و برای هر کدام با نرخ اختصاصی مالیات گرفته می‌شود.

 

ماده 100 قانون مالیات های مستقیم چه می گوید؟

در ماده 100 گفته شده است، که مودیان موضوع قانون مالیاتهای مستقیم موظف هستند، اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت های شغلی خود را در یک سال مالیاتی، برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونه ای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد، تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد، به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را، به نرخ مذکور در ماده 131 قانون مالیات های مستقیم پرداخت نمایند.

 

ماده 105 قانون مالیات های مستقیم برای چه کسانی هست؟

در ماده 105 قانون مالیات های مستقیم، عنوان شده است که، جمع درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی، از منابع مختلف ایران یا خارج از ایران تحصیل می‌شود، پس از وضع زیان های حاصل از منابع غیر معاف و کسر معافیت های مقرر، به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون، دارای نرخ جداگانه ای می‌باشد، مشمول مالیات به نرخ 25 درصد خواهند بود.

 

بخشنامه های مالیاتی سال 99

در سال 1399 سازمان امور مالیاتی کشور بخشنامه های مالیاتی مختلفی صادر کرد. مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، تنها بخشی از آنها می باشند.

در فروردین ماه این سال، بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی درباره میزان مالیات بر حقوق سال 99 ابلاغ شد. این سازمان با ابلاغ این بخشنامه، در مورد میزان معافیت سالانه حقوق و نرخ مالیات بر درآمد حقوق سال 99 توضیحاتی ارائه نمود.

در بخشنامه مالیاتی دیگری که در سال 1398 توسط سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد، فهرست مشاغل و حرف مشمول نصب، راه اندازی و استفاده از سامانه صندوق فروش ارائه شد. در آبان ماه این سال، بخشنامه ای با محتوای تاییدیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس و نیز بورس کالا موضوع بخشودگی مقرر در ماده 143 قانون مالیات های مستقیم ابلاغ شد.

بخشنامه مالیاتی 11/08/1398 با موضوع اصلاحیه ضوابط اجرایی موضوع ماده 172 قانون مالیاتهای مستقیم توسط سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ گشت.

در اسفندماه سال 1398 بخشنامه مالیاتی تمدید مهلت بخشودگی جرایم قابل بخشش اسفندماه سال 1398 موضوع قانون مالیاتهای مستقیم و قانون مالیات بر ارزش  افزوده ارائه شد. در 28 اسفند همین سال، بخشنامه مالیاتی مطالبه یا استرداد مالیات متعلق به صاحبان مشاغل خودرویی ابلاغ شد.

در این سال همانند سال های دیگر، از بین مجموعه قوانین مالیاتی بعضی از قوانین برای اینکه با آئین نامه های صادر شده انطباق پیدا کنند به ابلاغ بخشنامه نیاز داشتند.

 

جمع بندی:

خوب در این مقاله سعی کردیم بطور کلی قوانین مالیاتی را معرفی کنیم تا با انواع مالیات ، مالیات های مستقیم ، مالیات های غیر مستقیم بخوبی آشنا شده و بدانید چگونه باید سیاست های مالی خود را تدوین نمایید تا مشمول مجازات های سنگین مالیاتی نشده و در عین حال بتوانید به فعالیت های مالی خود ادامه دهید همچنین اگر سوالی در حوزه های مالی و مالیاتی داشتید می توانید در قسمت کامنت ها برای ما ارسال نمایید.

 

  منبع: fundera.com

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی